bloglovin

Uppvisning Djurmagazinet 30 augusti

Sista helgen i augusti var vi i Uppsala Läns Kaninhoppare för andra året i rad inbjudna att visa kaninhoppning utanför Djurmagazinet i Uppsala, Stenhagens Centrum. Vi anordnae även "Kaninhoppningens dag" denna dag vilket enkelt innebär att vårt riksförbund bjuder på en del av medlemsavgiften så att det är billigare för nya intresserade att bli medlemmar denna dag. En riktigt bra idé!
 
Sofias kaniner Mira & Brummas agerade klappkaniner. Se även skylten, alla besökare fick använda handsprit då de ville klappa någon av våra kaniner, detta för att undvika smittspridning mellan kaninerna (självklart var ingen kanin på plats sjuk men man kan aldrig vara nog försiktig, ex. Pasteruella är en sjukdom som kaninen kan bära utan att visa symtom). 
 
 
Tyvärr var inte vädret helt på vår sida och vi fick några härliga regnskurar. Besöksantalet var färre än förra året då vi hade uppvisning och jag hoppas endast det berodde på vädret. Men ett par tappra besökare med deras kaniner kom och provade kaninhoppning och tävlade även i vår prova på klass kallad "Miniskuttet" med fina resultat.
 
Emmas kamera gick varm och ett par härliga bilder har jag snott från henne ^^
 
Emma & Ture anpassar sig till stadens mode! Det gäller att passa in.
Mira visar hur det ska gå till för nyfikna åskådare. 
 
Vi hade även med oss våra egna kaniner och visade upp kaninhoppningens olika svårighetsgradfer från mini till elitklass. Kan säga att även många av våra kaniner tyckte det här med matta var ett konstigt påhitt men efter någon runda slappnade de flesta av riktigt bra.
 
Fritz visar svårklass.
 
En tipspromenad fanns också för den intresserade med kaninfrågor. En tipspromenad som verkade svår även för de mer insatta ;) Kul tycker hon som gjorde den (jag). 
 
 
En rolig dag för tvåbenta som fyrbenta. Tackar världens bästa klubb (enligt mig) för en härlig dag och för att ni är så bra och alltid ställer upp för varandra!
 
//Sandra
Foto: Emma Almquist & Sofia Sandström

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback