bloglovin

7/2 Kvicksund

Lördagen den 7 feburari åkte jag och Julia till Kvicksund, Eskilstuna. Mälarens Kaninhoppare.
Vi åkte från skoghall klockan 6 och var framme strax efter halv nio. Det var en lång bilfärd, så långt in i skogen man kan tänka sig ungefär. Det var kaos hos dem flesta för det fanns ingen mottagning på telefonerna där. Så vi tvingades väl helt enkelt att umgås med varandra. Vi höll hus i AHA-hallen, typ som ett ridhus, med uppvärmt rum.
Det var en otroligt lång dag, det var dubbla lätt och elit samt längd. Jag deltog i alla klasser.
 
Broken Butterfly "Jumjum" krok lätt x2 , OPL i båda...
"Nackdelen" med att äga en rexkanin... denna ständiga envisan... När jumjum väl har bestämt sig för någonting så står han fast vid det. Antingen så hoppar han så jäkla bra, eller så totalvägrar han och sätter sig på tvären framför hindret. och då är det inte mycket att göra åt. Under andra lätten så hoppade han faktiskt typ 4 hinder, fick typ slita han genom halva banan x) Men sen tog tiden slut.
 
Engens Tinker Taylor "Belle" krok Medelsvår. Gick på 3+5. Den enda kaninen under dagen som gick till final ! Bellsan min stjärna! Tror hon hamnade på plats 13 av 39. Så det var inte så dåligt. Hon har inte hoppat sen september, så jag var nöjd med hennes resultat. Hon klarade alla de stora boxarna iallafall.
 
Sävast CH woodridge "Lovis". Krok Elit x2, Längd elit. Detta var alltså första gången jag hoppade med Lovis. Den ständigt brunstande kaninen... Det är otroligt svårt att veta hur man ska hantera "nya" redan tävlade kaniner. I Första eliten gick det rätt bra. Hon rev 5 hinder, och det var bättre än vad jag förväntat mig. Riktigt duktig! Bra fart. I andra eliten blev hon där emot OPL... På framhoppningen var hon superduktig men väl på banan ville hon bara ha bebisar.. Synd! Sedan på längden.... har bara hoppat längd typ en gång innan så är inte riktigt insatt i det.. Men hon klarade ingångslängden iallafall.. Stillastående! Som va typ 150?  Nej jag minns inte.. Jag som är domare borde väl veta vad inhångslängden är x)
 
Spår i Mörker "Spåra". Krok svår. Längd Ej Elit. Tävlingsmässigt klickar jag väldigt bra med spåra, vi förstår varandra och hon är en relativt lätt kanin att föra, väldigt hindersökande för det mesta. Hon gick i mål på 5 fel totalt, ett i korr. Vilket är superbra! Spåra är rätt tjock och har lite problem med längden på hindrena.
I Längden var hon otroligt bra! Tror hon klarade 140 iallafall. Hoppades nästan på att hon skulle riva ut sig så jag kunde få åka hem. Var så otroligt trött x) men spåra var duktigare än vad jag trodde!
 
När klockan närmade sig 20.00 drog vi mot Värmland igen, och stundade i prisutdelningen. Vi ville bara komma hem i tid! Hade 20 mil att köra.
 
 
Det var en väldigt rolig, men långdragen tävling! Tror inte jag kör till kvicksund igen inom den närmsta framtiden x)
 
 
AHA-hallen, blev lite ihoptryckt med 2 banor. Men funkade ändå relativt bra!
 
 
 
/N

CareFresh

CareFresh, Natural
Betalade 99kr för 14l på Djurliv i Munkfors.
 
 
Jag har testat Carefresh, jag har hört så mycket bra om det så jag tänkte att jag skulle testa. Trots att det är så dyrt. Här kan du köpa carefresh online.
Har innan testat hemmagjort carefresh, artikel hittar du här <-.

 
 
 
Man tror att det ska vara jättemjukt som bomull, men det var det faktiskt inte. Blev riktigt besviken! Det var inte alls speciellt mjukt. Ungefär lika som uppblött toalettpapper, som jag gjorde hemma. Lite mjukare kanske.
Det luktade ingenting, det var bra!
Använde det i toaletten först, funkade jättebra. Luktade absolut ingenting! Uppsugningsförmågan var helt okej. 
 
 
 
Sedan testade jag att ha lite i buren, blandade ihop resterande med hampaströ. Och det ska man nog inte göra... Blev som små tussar över hela buren tillslut.
 
 
 
Det var iallafall näst intill dammfritt, som jag upplevde det. Väldigt bra strö för allergiker.
 
Jag skulle inte ha detta som strö i hela buren, det var inte såååå bra till dess pris. samt att det skulle bli riktigt dyrt att fylla upp min bur. Men att ha till toaletten, absolut! Där fungerade det superbra.
 
 
/N