bloglovin

Går lös, under uppsikt


Domarläger 2014

Mellan den 1-4 maj hölls årets domarläger på Dömle Scoutgård i Värmland som arrangerades av min hemma klubb.
Det var väldigt nära och bra!
Ledarna var Magdalena Åhsblom, Erika Pettersson, Tina Larsson och Elin Jokela Larsson


På torsdagen mötte jag upp Julia, och vi åkte till Deje tillsammans. Vi var framme ungefär vid halv tio. Då var det bara att välja säng och sätta sig och prata med alla.
Första provet började strax efter tio och med jämna mellanrum fick vi fika, mat och prov fram tills klockan åtta den dagen.
På natten hade elementen slutat att fungera så det var en väldigt kall, och långt natt. Sedan började allas alarm ringa mellan 05.30-08.00. En del ville gå upp och läsa på tidigt.


Vi var 17 stycken som gick kursen.
 
Här är nästan alla samlade, som ville vara med på bild.
 
 
 
Fredagen började klockan 09.00, med såklart prov. och detta var den jobbigaste dagen. Vi hann inte riktigt med allt vi skulle eftersom det drog ut på tiden när vi räknade protokoll, det blev även något praktiskt prov. Men när klockan var runt 22.30 var vi klara för dagen :) Både jag och Julia var så otroligt trötta då! Dem praktiska grejerna gjorde vi i grupp, och jag var med i hästgruppen som innehöll Julia Samson, Elin Gardelius, Rosetta Maglio, Louise Andersson,Johanna Berglund.

 
Lördagen var helt okej ändå! Då hade vi blandat teoretiskt och praktiskt, skönt att få vara ute lite mer!
 
Aporna bygger bana
Julia persson, Magdalena Åhsblom (ledare), Maria Melander, Vilma Lönn
 
Jag tyckte vi var ett väldigt härligt gäng som gick på kursen iår, alla kunde prata med alla och vi kom bra överens. Lite tråkigt att spendera fyra dagar tillsammans och sen inte ses på ett tag, eller kanske aldrig mer.
 
Söndagen var ju den värsta dagen! För oss alla. Att få veta om man blivit godkänd eller inte. Från att vakna på morgonen runt 07.30 till att vänta tills kanske 12 på dagen som en del fick innan dem fick veta hur det gått.
Jag hade rätt tur, jag fick vänta i kanske max 45 min - 1 timme innan jag fick veta hur det gått. och jag höll på att spy, jag var så nervös och min mage var utochin. Jag låg rätt bra till hela tiden tycker jag ändå, men man visste ju aldrig.
Men iallafall, när jag väl kom till ledarna frågade dem hur det gått osv och jag tyckte det gått bra, men det är tråkigt när jag vet att jag kan mer, men inte visar det för jag missar ett ord, glömmer eller skriver något men menar något annat. Får så lätt black out under press.
Jag fick min aspirantlicens och behöver inte göra något omprov, och det var en sådan otroligt härlig känsla!
Klumpen i magen släppte och jag kunde slappna av helt för första dagen på 4 dagar.
 
Strax efter 14.00 begav jag och julia oss mot karlstad för att fira på Pizza Hut, när hela karlstad till bergvik hade strömavbrott.... så vi tog en sväng till mig och sedan efter ett tag fick vi stömmen tillbaka och vi åkte för att få vår pizza och en våffla till efterätt!
 
Det har varit fyra väldigt intensiva men lärorika och roliga dagar.
Jag rekomenderar andra att gå kursen, men läs på långt i förväg så det inte blir så mycket på en gång.!
 
Nu ska vi börja med våra aspiratuppgifter nästa helg och när dem är klara är vi riktiga domare i skhrf!
 
 
 
/nathalie