bloglovin

Städat åt Belle

Idag har Belle bott hos mig i 2 veckor, och hon är verkligen inte rumsren i buren. Hon kissar iallafall på toan men inte bajsar. så det började att lukta rätt äckligt.. Så jag städade hela buren och ska försöka få henne rumsren där.
 
 
 
 
120x60x60 tror jag buren är, wow vilken skillnad mot att städa Jums bauta bur. Detta gick smidigt och snabb :)
 
Hökorgen i buren köpte jag för ett tag sedan när gnagarboden hade utförsäljning, det är timotejhö. Jum gillade den inte så Frans använde den istället... Men nu kom den till användning till Belle, hon gillar att ligga i den.... och bajsa.
 
 
 
/Nathalie
 

Foderfunderingar

 

Jag går här och funderar på att byta kraftfoder. Men det är så förfärligt svårt att välja. I mina yngre år gav jag Stampe, Rabbfor, eller Fårfor (tillverkare: Lantmännen). Det var vad som fanns att få tag på via den lokala järnhandeln. 

 

 

Nuförtiden beställer jag mina djurtillbehör via nätet (ormmat är enda anledningen jag någonsin besöker en djuraffär), plötsligt finns det hur mycket som helst att välja på! Niño har hittills fått Krafft Groov 90 som är ett hästpellets (även Krafft hör till Lantmännen): 

 

Råprotein: 11%

Växttråd: 18%

Råfett: 4%

 

Jag gillar att bitarna är stora och att beståndsdelarna inte är ”färdigtuggade” redan utan grövre i konsistensen. Det ger mer för tänder och tarmar att jobba med. Niño har fått någon msk/dag för att hålla hullet under vintrarna och mest som godis sommartid. Höet är bra så förmodligen skulle han klara sig utmärkt utan pellets. 

 

 

 <-- Groov 90 & Mästers -->

 

 

 

Pixie har fått Mästers (tillverkare: Spannfod) hos uppfödaren: 

 

Råprotein: 14%

Växttråd: 11,3% 

Råfett: 4%

 

Hon skickade med en rejäl påse med övergångsfoder (säkert 2 liter), blev så glad över det!  Det räcker mer än väl till långsamt foderbyte.

 

 

Pixie har (och kommer att ha) större behov av kraftfoder än Niño. Gärna ett proteinvärde närmare 16% nu när hon växer (och det vore ju trevligt med ett svensktillverkat pellets). Nu har jag alltså återigen gett mig ut i foderdjungeln för att jämföra näringstabeller och priser. 

 

 

Detta är listan över kandidater so far:

 

 

 

Cuni Pro verkar lämpligast hittills fastän det ej är svenskt. Oxbows bebispellets ser också trevligt ut, men >70 kr/kg känns lite mastigt. Kanske helt enkelt ska ge lusern som tillskott till Groov 90? Eller.. Så svårt att välja!

 

/Anita


Fräscht och fint

Jumjum har fått nystädad bur nu, skönt!
I buren har jag först 2 st gamla dynor (för utemöbler) just för att det ska bli skönt, sedan en matta (Egeby från Ikea), ett tjockt lager med hampaströ och sedan ett tjockt lager med halm. Allt för de små tassarna.
 
 
 
Jag gnäller så att buren är liten, att jag vill ha större. Men detta är då största laget jag orkar bära omrking på och får in i mitt badrum x)
 
 
Det är första gången som jag har ett tjockt lager halm, ska testa och se om det skräpar mindre.
 
 
I denna skålen han äter ur brukar jag ha örter, alfalfahö, godis osv.
Har en annan som han får pellets i.
 
 
 
 
/ Nathalie
 
 
 

Bellsan

 

Hopphinder

I helgen blev jag nästan klar med mina hemmasnickrade hopphinder! Hur man bygger sådana kommer ni få lära er på kaninmagazinet senare :)
 
// Emma