bloglovin

Vuxenpoäng?

 
Min ansökan om uppfödarnummer är ifylld och postad! Känns riktigt spännade. Det är nu alltig börjar!
 
/A

Ett satspån

Det ospånade ögat.
 
När jag skulle vattna kaninerna tidigare idag upptäckte jag till min förskräckelse att Niños vänstra öga blivit dubbelt så stort och alldeles blött runtom. Efter noggrann sköljning och tvätt med koksalt så kröp en mycket liten men överraskande lång spånflisa fram vid ögonlocket. Stackars lille skrutten! Jag vet hur smärtsamt det kan vara då jag själv lyckades med ungefär samma konststycke alldeles nyss. Men en människa har ju något bättre förutsättningar att plocka ut eländet. 
 
Nu, några timmar senare är pälsen torr, svullnaden har gott ner betydligt och slemhinnan ser inte alls lika irriterad ut. Håller tummarna för att allt blir bra till i morgon och att det inte visar sig vara mer än den lilla flisan.
 
Håller tummarna för Nathalie's lilla B också, hoppas att allt ordnar sig! <3
 
/A
 

Belles kastrering dag 3 och 4.

Jag var nog lite för glad i fredags när Belle började knapra på örterna för hon äter fortfarande inte.
Hon kissar och bajsar iallafall! Jag ger henne CC och fibreplex varje dag, men fibreplexen tar slut ikväll så jag får nog åka och köpa mer imorgon samt ta med Belle för mer dropp om hon inte börjar äta.
Hon har druckit lite "hö vatten" inatt. Jag kokar upp vatten och blötlägger hö. Det tyckte hon var gott, använder sedan det vattnet till att blanda ut cc:n med.

Jag är jätteorolig för B. Vill att magen ska komma igång :(
Hon verkar inte må allt för dåligt heller, hon fick vara lös några minuter i köket förut efter att jag matat henne. Hon var nyfiken och skuttade runt lite som vanligt så jag vet inte vad det är som spökar, hon verkar inte direkt ha ont.
 
Har testat att gett henne pellets, hö, alfalfahö, timotejgodis, fibafirst, torkade örter, citronmeliss, persilja, äpple, gurka, sallad, banan, knäckebröd, gnagarblandning, morotspellets osv osv...
 
Får hoppas på ett mirakel nu under natten, annars ringer jag veterinären imorgon igen.
 
/Nathalie

Rävröd

 
/A

Rymmarniño

Sedan ett par månader tillbaka är det inte längre lönt att sätta Niño i hagen - när en återvänder för att hämta honom befinner han sig ändå på andra sidan staketet. Varje gång.
 
 
 
 
Till en början förmodade jag att Niño faktiskt lärt sig hoppa 70 cm men efter att i smyg observerat när brottet begåtts kan jag konstatera att läget är bra mycket värre än så - han klättrar den illbattingen! Först skuttar han en bit upp och landar mitt på gallret (svajande kompostgaller) sedan stretar han uppåt en maska i taget upp till kanten. Här tar den lilla bollen sats, hoppar och landar nöjt på andra sidan. 
 
Ofta drar han sedan iväg för att flörta med fröken Merith-Pixie på andra sidan trädgården. Eller kommer hoppandes i hälarna på någon människa. Sticker gör Niño inte, allra helst skulle han nog vilja bo under mitt skin (och så kan han ju inte överge hartösen han uppvaktar). Tills vidare motioneras han alltså frigående och följer efter som en liten vovve, jagar katten, rullar sig i komposten, gräver fram fjolårslöv...
 
Men när hagen tinar loss från marken i sommar blir det till att vända gallren på högkant.
 
/A