bloglovin

Enya

Enya, eller Kometens Sally Carrera som hon heter på tävling är kaningårdens lilla glädjespridare! En tös som alltid tycks vara på ett strålande humör och som trivs bäst när hon får göra saker.

 
 
Kort Fakta
Namn: Kometens Sally Carrera
Kallas: Enya
Färg: Svart (A_ Bb CC D_ gg)
Född: 17juli, 2011
 
E: Grenens Gt CH Trofénougat
U: Flamencos CH Premier Rose
Uppfödare: Theres Persson
 
 
Bakgrund
Enya är född den 17juli, 2011 tillsammans med sina två bröder Max & Malte. En kull som föddes mot alla odds då pappa Hobbe sedan tidigare endast fått en kull trots att han träffat flertalet honor. Denna kull var min drömkull efter att jag miste enyas halvsyster, Tuva som hade samma pappa. Gissa om glädjen var stor den dagen dessa tre såg dagens ljus.
 
Dock visade sig även denna kull bli speciell på ett annat sätt. Den 14:e augusti födde nämligen Enyas mamma Ronja två ungar. Hon hade inte gjort något bo och ungarna var tidigt födda (dag 28 är väldigt ovanligt då det är få ungar). Ungarna lyckades aldrig få upp värmen och dog tyvärr inom ett dygn. Det är alltid jobbigt att mista djur och även om ungarna bara var nyfödda var de ju så efterlängtade. Så gissa om vi blev lagom förvåade då det tre dagar senare fanns ett fint bo i Ronjas bur med tre friska och pigga krabater.
 
 
 
Hemma
På hemmaplan är Enya som sagt vår lilla glädjespridare som tycks få alla på gott humör. Hon är en väldigt lättsam individ och går ihop med alla. I hagen är hon den som har lägst rang vlket kan bero på att hon delar hage med sin äldre halvsyster Yla och mamma Ronja.
 
Det roligaste enya vet är att springa. HHon fullkomligt älskar att bli agad av de andra i hagen och tycks emellanåt reta upp dem just för att hon ska få rusa iväg i nästa sekund.
 
 
På hoppbanan
Enya är som mina andra kaniner en tävlingskanin. En tös som är väldigt okomplicerad på banan och som älskar hoppningen. Enya är just nu svårklassad i rak och krokig bana.
 
 
//Sandra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback