bloglovin

En eller två?

Jag läser ofta frågan "Är det mer jobb med två kaniner?" För det är såklart sånt föräldrar säger till sina barn som vill ha mer kaniner :)
Svaret beror på hur dem bor, tillsammans eller ensamna. 
Har man dem separata så blir det helt plötsligt två burar att städa istället för en, två burar att gå till för att ge kaninerna mat osv. 
Har man dem i samma bur tar det ungefär lika lång tid som om man har en kanin. PLUS att man inte behöver ägna lika mycket tid åt kaninen, om man känner att det inte riktigt hinns med.
 
 
Jag är en sån person som umgås extremt mycket med alla mina djur, det är mina bebisar och bästa vänner.
Jag hade bara Jumjum ensam ett år, och gud vad vi spenderade tid tillsammans. Dag ut och dag in, eftersom jag var arbetslös då.
Hans bur var öppen hela dagarna, och skulle den inte vara öppen väsnades han tills jag öppnade och gav han uppmärksamhet.
Hela tiden skulle han sitta med mig, och det är absolut inga fel med det. Supermysigt.
 
 
Sedan flyttade Belle till mig, och dem bodde separerade först tills Belle växt till sig och jag skaffade en större bur. Då bodde dem mitt emot varandra, och det som var drygt var att prioritera vem som skulle få gå ut först och hur länge, vem som skulle få mat först osv.. båda var ju helvilda!
Det var nog det jobbigaste, fick Belle gå ut så blev jumjum sur för han fick sitta kvar ensam medans jag gosade med henne.
 
 
Sedan flyttade dem ihop och nu vill ingen vara med mig längre, haha! 
Nä men Belle har aldrig varit en riktig kelgris, hon är mer för sig själv och njuter av jumjums närhet. Jag får klappa henne, men att bli bärd och gosad på är ingen hit. 
Jumjum hoppar fortfarande upp till mig i sängen och myser ett tag, men det är inte denna "mamma hysterin" det var innan. 
Dem har varandra nu, att gosa och tvätta. Det är väldigt härligt att se!
 
 
 
Många säger att har man inte tid för en kanin ska man absolut inte köpa en till, och det är både ja och nej känner jag. 
Det viktigaste är att man kan ta sig tid att göra den dära nya kaninen tam och tillgiven. Sedan när man sätter ihop kaninerna blir det liksom win-win. 
Man behöver inte spendera lika många timmar vid kaninen för nu har den en kompis och inte är lika ensam.
Självklart ska man sitta och spendera tid med kaninerna, men har man mycket i skolan till exempel kan man med gott samvete sitta några extra timmar med läxor.
 
 
Jag låter mina kaniner gå lösa i lägenheten hela dagarna och är inlåsta på nätterna, för jag har katter som jag inte riktigt litar på. Så mycket rör dem faktiskt inte på sig, de skuttar runt lite till en början men sen så lägger de sig mitt på golvet och myser istället. 
Vissa helger åker jag bort till min pojkvän och då får dem gå ut på fredag fm, och sen på söndag ef.  
Min mamma är hemma och passar dem och ger dem mat men dem är så lata så de klarar sig utan att vara utanför buren en dag.
 
När man väl har haft två kaniner tillsamans så inser man hur ensam kaninen måste ha varit när den var själv, en människa kan aldrig ersätta en annan kanin. 
I framtiden kommer jag alltid ha kaniner tillsammans, för man ser verkligen hur mycker mer det ger.
 
 
/Nathalie

Kommentarer
Postat av: Clara

precis som du beskrev var det med mina kaniner. särade på dem för några veckor sedan i en månad för att honan skulle fått ungar, men gick tom. kaninerna var mycket mer beroende av min närhet än innan. och jag är så glad att jag skaffade honan till min lilla pojke. han verkade deprimerad de dagarna jag inte hann vara med honom och låg mest stilla. hen blev en helt annan person med en liten kompis.

2014-10-07 @ 17:58:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback